вівторок, 15 квітня 2008 р.

ЗІК: У Рівному «Опора» завершує підготовку спостерігачів для зовнішнього оцінювання

http://zik.com.ua/ua/news/2008/04/15/133574

По два спостерігача (всього 94) на кожну із 47 дільниць Рівненщини, на яких проходитимуть зовнішнє оцінювання готує Громадянська мережа «Опора». Про це 15 квітня ЗІКу повідомив координатор кампанії громадського спостереження за ЗНО в Рівненській області Сергій Терентьєв з Рівненського представництва громадської мережі «Опора».

За інформацією Сергія Терентьєва «Опора» в межах Всеукраїнської кампанії громадського спостереження за зовнішнім оцінюванням якості знань випускників в Рівненській області планує провести чотири тренінги. На минулих вихідних в місті Сарни вже відбувся перший тренінг, на якому було підготовлено близько 20 спостерігачів з Сарн та та Кузнецовська. У понеділок, у Рівному було проведено другий тренінг, у якому знання отримали 70 чоловік.

Окрім цих міст планується охопити Дубровицю, Костопіль, Дубно, Мирогощу, Рокитне. Підготовку спостерігачів активісти «Опори» планують завершити цієї суботи.

Як повідомив Сергій Терентьєв «спостерігач, - людина, яка свідомо розуміє усю значущість процесу і особисто прагне забезпечити його прозорість. Саме на це спрямовані тренінги».

На питання ЗІКу, чи оплачуватиметься робота спостерігачів, Сергій Терентьєв повідомив, що проектом передбачена лише компенсація транспортних витрат.

Немає коментарів: