субота, 12 квітня 2008 р.

Укрінформ: Хід зовнішнього тестування випускників шкіл у Миколаївській області контролюватимуть 140 громадських спостерігачів

http://news.ukrinform.ua/ukr/order/?id=682096

МИКОЛАЇВ, 12 квітня. /Алла Мірошниченко - УКРІНФОРМ/. Хід зовнішнього тестування випускників середніх шкіл та училищ у Миколаївській області контролюватимуть 140 громадських спостерігачів, яких готують на спеціальних тренінгах.

За словами менеджера проекту, організованого Цивільною мережею ОПОРА, Комітетом виборців України й Центром тестових технологій і моніторингу якості освіти за фінансової підтримки "Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні" (USETI), Олени Кабашної, в області тестування проходитиме в 49 місцях. Причому, спостерігачі мають намір не лише контролювати аудиторію, де проходитиме тестування, а й простір навколо неї - коридори, виходи тощо.

Голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша зі свого боку запевнив, що не має сумнівів у тому, що зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників у Миколаївській області пройде на високому організаційному рівні. Якщо будуть якісь скарги, то спеціальна комісія розглядатиме їх з особливою увагою.

У Миколаївській області для участі у зовнішньому тестуванні зареєструвалося більше 10 тисяч випускників шкіл, ПТУ, коледжів. Що ж стосується цьогорічних випускників загальнооствітніх шкіл, то більше 80 відсотків з них мають намір узяти участь у ньому.

Немає коментарів: