неділя, 20 квітня 2008 р.

20 хвилин: Тестуватися будуть зі спостерігачами

http://20minut.ua/news/121077.html

Спостерігачі будуть присутні від інформаційної підготовки та реєстрації учасників до тестування та перевірки робіт. Заважати вони не будуть, бо всі їхні дії чітко прописані

Навчені на тренінгах і семінарах представники громадської організації “ОПОРА” та Батьківського форуму будуть на цьогорічному зовнішньому тестуванні для вступів у вузи. Вони будуть стежити за дотриманням умов та якістю тестування збоку його організаторів та за фальшуванням збоку майбутніх абітурієнтів.

На Тернопільщині проведено 4 тренінги на яких підготували 80 громадських спостерігачів для Тернопільської області. Людей вчили звертати увагу на якість проведення організації тестування та самого тестування. Також громадські спостерігачі вчились як себе правильно вести безпосередньо в аудиторіях.

  • Спостерігачі будуть присутні на всіх етапах кампанії, від інформаційної підготовки та реєстрації учасників до власне тестування та перевірки робіт, - говорить заступник голови ГО Батьківський форум Романна Маханець. - Заважати вони не будуть, бо всі їхні дії чітко прописані.

Деякі недоліки при тестуванні є, визнають в ОДА. Тому моніторинг збоку громадських організацій зайвим не буде.

  • Задум хороший, користь від спостерігачів повинна бути помітною, адже звертати увагу будуть вони і на тих хто тестується і на тих хто тестує, - каже уповноважена на пункті тестування від управління освіти Оксана Куриш. - Я стежила за підготовкою спостерігачів і вона склала на мене кращі враження.

Люди, які будуть тестуватися, до появи громадських спостерігачів ставляться позитивно. Коли за процесом будуть стежити представники громади, то ніяких зловживань не буде.

  • Я в своїх силах впевнена, тому вони мені не заважатимуть, навпаки я буду знати, що буде дотримання всіх правил збоку тестувальників, - каже Оксана Демчук.

Немає коментарів: