понеділок, 22 жовтня 2007 р.

4post.com.ua: ПР навмисно затягує вибори?

http://www.4post.com.ua/main/35364.html

Керівник виборчих програм Громадянської мережі “Опора” Олександр Ломако вважає, що затягування процедури оприлюднення результатів позачергових виборів найбільше вигідне Партії регіонів.

Таку думку він висловив, коментуючи позови п’яти політичних сил до Центральної виборчої комісії, повідомляє УНІАН.

„Вже заявлено про намір створення коаліції між БЮТ та НУ-НС, але вона дуже хитка. Відповідно, час грає на користь Партії регіонів, яка заявляє про те, що коаліція має бути широкою, і ще сподівається брати участь в її формуванні”, - сказав Ломако.

Він також висловив думку, що „серйозних причин для оскарження результатів позачергових виборів немає”.

Ломако вважає, що партії, які подали позов до Вищого адміністративного суду та заблокували оприлюднення результатів виборів, майже впевненні, що програють процес. Відповідно, зазначив він, це є навмисним затягуванням початку роботи Верховної ради VI скликання.

Ломако нагадав, що однією із причин оскарження є те, що не всі виборці, які перебували за кордоном в день виборів, були виключені зі списків. Так, в скарзі йдеться, що за даними Державної прикордонної служби це майже 3 млн. українців, а ЦВК передала дані на виключення лише 570 тис.

Водночас представник “Опори” вважає, що навіть якщо це так, то це не може бути причиною невизнання результатів виборів. «Це ж не означає, що ті, хто перебував за кордоном, проголосували 30 вересня. Більше того, я майже впевнений у протилежному», - стверджує Ломако.

За його словами, в день виборів спостерігачі “Опори” фіксували такі випадки, але вони були поодинокими. Також Ломако зауважив, що виборчі комісії формували 5 партій та блоків, які мали фракції в парламенті минулого скликання. «Вони були конкурентами на виборах. Куди ж тоді дивилися одні, коли інші вкидали бюлетені?! Це практично неможливо», - зауважив представник “Опори”.

Немає коментарів: