середа, 27 вересня 2006 р.

Обсерватор: „Опора” закликає львів’ян ставати волонтерами

http://www.observator.org/news/6238.html

„Опора” розповсюдила звернення до львів’ян, в якому висловила прохання про те, щоб жителі міста ставали волонтерами на час святкування 750-річчя Львова. „Опора” закликала не бути байдужими і „розповісти львів’янам і гостям міста про велич і трагедію Львова”.

Подаємо текст звернення повністю: „Ти довго чекав дня, коли твоєму місту виповниться 750 років. І ось нарешті він настав. Проте цей день перетворився у свято на цвинтарі ілюзій: прискорена підготовка, прагнення „засвоїти”якнайбільше коштів, неврахування особливостей робіт у Львові як в історичному заповіднику завдали непоправних втрат історичному середовищу старовинного міста. Львів ще довго пам’ятатиме це „свято”, шрами від якого спотворили його обличчя.

На думку чиновників ми не повинні перейматися цими проблемами, адже для нас День міста -це гучні шоу, забави, море пива, хліба і видовищ. Нас не повинні цікавити руїни, в які може перетворитися наше місто із такими господарями, ми повинні задовольнитися 750-тою річницею, не думаючи, чи будуть наступні.

Але справжні львів’яни, всі ті, кому не байдужа доля міста, можуть використати цей день для того, аби розповісти своїм землякам та гостям Львова, яка небезпека нависла над ним. Саме в цей день ми повинні показати владі, що не допустимо його подальшого варварського руйнування. Тому закликаємо усіх небайдужих зголоситися і розповісти львів’янам і гостям міста про велич і трагедію Львова.

Станьмо альтернативними волонтерами!

МИ НЕ УСПАДКУВАЛИ ЛЬВІВ У НАШИХ ПРЕДКІВ - МИ ПОЗИЧИЛИ ЙОГО У СВОЇХ НАЩАДКІВ”.

Немає коментарів: